Klaar met je badkamer? Drie tips om het op te frissen!

Na een bepaalde tijd kan het maar zo zijn dat je helemaal klaar bent met de badkamer. Een hoop mensen weigeren hun badkamer op te frissen, omdat zij dan denken dat er een hoop moet gebeuren. Toch hoeft dat helemaal niet het geval te zijn. Wij geven je drie tips om de badkamer op te frissen zonder dat hiervoor de hele badkamer verbouwd hoeft te worden.

1. Nieuwe tegels

De meeste mensen kiezen voor tegels in hun badkamer. We hebben het dan zowel over de vloerbekleding als over de wandbekleding. Tegels zijn stevig, kunnen tegen een stootje, hebben een fijn uiterlijk en zijn ook nog eens waterdicht. Kortom een ideale combinatie voor in de badkamer.

Het veranderen van de tegels heeft dan ook altijd een groot effect op de rest van de badkamer. Badkamertegels zijn er in alle soorten en maten, en zijn daardoor uitermate geschikt om de badkamer een nieuwe frisse look te geven. Het scheelt ook nog eens een hoop geld, omdat je hierdoor alleen de tegels hoeft te vervangen. De meubels en het sanitair kan gewoon behouden worden.

visgraat vloer schuren
  1. Nieuwe meubels

In de badkamer vinden we natuurlijk een aantal verschillende meubels. Denk aan opbergkasten, maar ook zeker aan een kast onder de wastafel. Het veranderen van de meubels in de badkamer kan een hoop doen. Het geeft de badkamer direct een heel nieuw uiterlijk.

Bij badkamerwinkels is het vaak mogelijk om de meubels uit een bepaalde serie aan te schaffen. Het is dan ook nog eens heel makkelijk om meubels met elkaar te combineren. Je krijgt dan eenheid in de badkamer, wat zorgt voor rust. Ook het aanschaffen van nieuwe meubels in de badkamer kan een hoop doen en de kamer een opfrisbeurt geven.

3. Werken met accessoires

Een hoop mensen kiezen ervoor om geen accessoires in de badkamer te gebruiken. Toch kunnen accessoires ook prima in de badkamer gebruikt worden voor een mooi effect. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen op de meubels of een mooie plant. In de badkamer wordt het vochtig, dus het is wel belangrijk dat je accessoires kiest die tegen vocht kunnen.

Maar verder kan je alle kanten op gaan. Mooie accessoires kunnen daarnaast gecombineerd worden met de meubels of tegels zodat de kamer een mooie eenheid krijgt. Ook accessoires zijn dus een goede manier om de badkamer in te richten en ook om eventueel een opfrisser te geven wanneer je de badkamer zat bent.

Parket schuren

Hoogwaardig vakmanschap in de eerste keer goed gedaan