Waar staat JB Systems voor?

JB systems levert oplossingen voor problemen in de automatisering bij onder andere procesindustrie, machinebouw en fabrieken. JB systems heeft een Specialisatie in installatietechniek en kan hierdoor voor elk probleem in de automatisering een passende oplossing vinden. JB systems heeft meer dan 70 jaar ervaring in hun specialisatie in installatietechniek en is actief in verschillende sectoren, zoals chemie, food, machinebouw en offshore. Vooral in tijden van automatisering is het belangrijk dat er specialisatie in installatietechniek is, zodat mankementen en eventueel gevaar op tijd kan worden opgespoord. Wil je meer weten over JB systems en automatisering? In deze blog kun je meer informatie vinden die nuttig kan zijn voor jouw bedrijf.

JB systems in industriële automatisering

In veel fabrieken en machinebouw vind je automatisering. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat robots en computers menselijk werk overnemen, zodat de productie kan worden geoptimaliseerd. Door automatisering kan een product snel en effectief worden geproduceerd. Een robot of automatiseringssoftware is niet goedkoop, en meestal is het een enorme investering. Meestal is het wel zo dat de prijs van deze software zichzelf snel terugverdient, omdat je met automatisering ook kosten kunt drukken. Zo heb je minder personeelskosten doordat het proces sneller kan worden uitgevoerd en je minder werknemers hoeft aan te nemen. Automatisering heeft veel voordelen, maar het is niet perfect. Daarom zijn er organisaties zoals JB systems die ervoor zorgen dat het proces in een fabriek goed verloopt en de machines controleert op eventuele technische problemen. Als die problemen er zijn, kan het snel opgelost worden.

visgraat vloer schuren

JB systems in de machinebouw

JB systems is niet alleen actief in de automatisering, maar ook in de machinebouw. Zo heeft JB systems de besturing van verschillende machines ontwikkeld met besturingsinstallaties en de montage van de machine. Vaak worden er hiervoor SoftPLC-besturingen ingezet om de eisen van de snelheid van de machine te halen. In de machinebouw gelden namelijk eisen voor de snelheid van een machine. Ook zorgt JB systems ervoor dat dit hele proces veilig verloopt. Zo voeren ze een risico-inventarisatie uit en wordt de machine gecontroleerd. Ook worden CE-trajecten intensief begeleid en helpen de engineers van JB systems klanten met vragen met betrekking tot veiligheid. Voor elke machine die in de Europese Unie wordt uitgebracht, gelden veiligheidseisen en gezondheidsvoorschriften waaraan moet worden voldaan. Deze staan vastgelegd in de machinerichtlijn. In Nederlands is deze richtlijn verwerkt in het Warenwetbesluit van machines. De eisen zijn niet vrijblijvend, maar zijn een verplichting die wettelijk staan genoteerd.

Parket schuren

Hoogwaardig vakmanschap in de eerste keer goed gedaan