Beste manieren om een huis te isoleren

De afgelopen jaren speelt de klimaatcrisis een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Dit is niet zo vreemd aangezien we volgens klimaatonderzoekers nog slechts tientallen jaren hebben om deze crisis op te lossen. Hierdoor richten steeds meer landen zich op het verduurzamen van woningen. Dit geldt ook voor Nederland. In ons land wordt het verduurzamen van woningen momenteel aangemoedigd vanuit de overheid in de vorm van een subsidie. Maar wat zijn nou de beste manieren om een huis te isoleren? Je leest dat natuurlijk in deze blog! 

Muurisolatie plaatsen

Het is inmiddels algemeen bekend dat de woningen die gebouwd zijn tussen 1930 en 1970 beschikken over een spouwmuur. Dit is een dubbele muur met een ruimte ertussen om te voorkomen dat vocht en kou jouw woning in trekken. Een spouw isoleert hierdoor van zichzelf al. Toch is er geen muurisolatie aanwezig, waardoor het verstandig is om dit te laten plaatsen in de vorm van spouwmuurisolatie. Hiermee maak je eenvoudig de eerste stap naar een duurzame woning. Heb je niet voldoende budget om dit te laten uitvoeren? Vraag dan eens een subsidie voor isoleren aan.  

visgraat vloer schuren

Dakisolatie om te warmte te behouden 

Warme lucht in een woning stijgt al snel naar boven waarna het als verloren kan worden beschouwd. Dit zorgt ervoor dat u vaker de verwarming in huis aan moet zetten, waardoor de energiekosten stijgen. Hartstikke zonde! Door voor dakisolatie te kiezen blijft de warme lucht langer hangen in huis en bespaar je direct honderden euro’s op de energierekening. Heb je een zolder in huis die je niet gebruikt als leefruimte? Isoleer dan ook direct de zoldervloer voor een optimaal resultaat.  

Vloerisolatie 

Behalve via het dak verdwijnt de warme lucht in huis ook via de vloer. Dit kan je gelukkig gemakkelijk vermijden door vloerisolatie te nemen. Combineer de vloerisolatie eens met bodemisolatie voor optimale isolatie. Dit heeft als grootste voordeel dat je er in de koude wintermaanden het altijd lekker warm hebt en bespaart op jouw energierekening. Je hebt immers te maken met gelijkwaardige verwarming van een bepaalde ruimte zonder dat er sprake is van tocht of vocht. 

HR++ glas 

Als laatste optie kan je ervoor kiezen om HR++ glas te nemen. Veel woningen in Nederland zijn standaard voorzien van dubbele beglazing, maar sinds enkele jaren is het gebruik van HR++ glas enorm populair. Dit is niet voor niets aangezien deze glazen voorzien zijn van gas tussen de ruiten. Hierdoor laat deze beglazing geen tocht meer door. Bovendien zorgt HR++ glas ervoor dat er minder omgevingsgeluiden jouw woning binnendringen, het niet beslaat en het volledig isoleert. Met al deze stappen wordt het isoleren van jouw huis kinderspel! 

Wist u dat bouwenmet.nl een goede samenwerking heeft met een van de beste isolatie specialist van Noord Holland. Isolatie totaal is specialist in dak en geven isolatie. Meer weten over het isoleren van uw woning bezoek dan snel eens deze website van onze partner.

 

Parket schuren
Parket schuren

Hoogwaardig vakmanschap in de eerste keer goed gedaan