Ineens geen warm water meer?

Je hebt vast ook wel eens de teleurstelling gevoeld dat je op een koude winterochtend een douche wilde nemen en tot de ontdekking kwam dat er geen warm water was. Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik me realiseer hoezeer we in ons dagelijks leven afhankelijk zijn van warm water. Dus als het niet beschikbaar is, kan het leven moeilijk worden! Gelukkig voor ons zijn er een aantal eenvoudige dingen die je kan doen om dit probleem op te lossen zonder dat je meteen je loodgieter of verwarmingsspecialist hoeft te bellen.

Hoe snel warm water te krijgen

  1. Controleer de thermostaat, als deze te hoog of te laag is ingesteld, kan dit het probleem zijn. Zet de schakelaar op de thermostaat om te zien of je dan meer warm water krijgt.
  2. Als je een gaskachel hebt, controleer dan de waakvlam om te zien of deze brandt. Je kan dit doen door te voelen of er warmte omhoog komt rond de onderkant van je verwarming of door op je hurken te gaan zitten op ooghoogte van je verwarming en omhoog te kijken naar de bovenkant ervan.
  3. Controleer of er geen knikken in de leidingen zitten of dat de leidingen bevroren zijn. Misschien moet je contact opnemen met een loodgieter of verwarmingsspecialist om uit te zoeken wat het probleem is en hoe je het kan oplossen zonder geld uit te hoeven geven.
visgraat vloer schuren

Een professional inhuren om te helpen


Sommige mensen vinden dat ze een vakman moeten inhuren om hen te helpen wanneer ze geen warm water hebben. Als je je niet op je gemak voelt bij het doen van de dingen die ik eerder heb genoemd, of als je het gevoel hebt dat het gewoon te moeilijk is, dan kan je het beste een beroep doen op de professionals. Zij kunnen naar je verwarming en je leidingen komen kijken om te zien waar het probleem zit en hoe het verholpen kan worden. Vaak vinden ze dit snel en kunnen ze je meteen helpen om dit probleem te verhelpen. Laat dit je deze winter niet overkomen, wees voorbereid en weet wat je moet doen als je plotseling zonder warm water komt te zitten!

Parket schuren

Hoogwaardig vakmanschap in de eerste keer goed gedaan