Woning isoleren

Verbouwing of renovatie plannen

Woning isoleren

Het dak van uw bedrijfspand of woning is in veel gevallen de plek waar de meest warmte verloren gaat. Dit leidt vaak tot veel te hoge stookkosten. Gelukkig kunt u hier heel eenvoudig wat aan doen. Kies simpelweg voor het laten isoleren van uw woning of bedrijfspand door een regionale isolatiespecialist.

Is isolatie van het dak en gevel ook bij mij nodig?

Om er achter te komen of isolatie ook voor uw woning of bedrijf voordeel kan opleveren, kunt u een infraroodopname laten maken. Deze opname werkt anders dan een normale foto en brengt heel helder in kaart op welke plekken het warm of koud is. Over het algemeen geldt: hoe roder, hoe meer warmte. Kleurt uw dak rood bij de infraroodopname? Dan is het tijd om direct actie te ondernemen! Uw dak verliest dan ontzettend veel warmte, terwijl dat eenvoudig verholpen kan worden. Kies voor het dak isoleren door een vakman, zodat u de warmte binnen kunt houden en veel geld kunt besparen op uw energienota.

visgraat vloer schuren

Hoe kan het dak geïsoleerd worden?

Uw dak isoleren kan op meerdere manieren worden uitgevoerd. Een milieuvriendelijke keuze is het plaatsen van isolerende hardschuimplaten. Deze hebben ook nog eens een brandvertragende werking en zijn eenvoudig op maat te maken. Een andere optie is het isoleren met glaswol. Dit materiaal is onbrandbaar, waterafstotend en biedt tevens een goede geluidsisolatie. Glaswol is wat lastiger aan te brengen en ook moeten er beschermmiddelen (mondkapje en beschermende kleding) gebruikt worden. Een variant op glaswol is steenwol, dat op dezelfde manier beschermt en isoleert. Weer een andere mogelijkheid is het spuiten van purschuim. Dit heeft als voordeel dat het gemakkelijk aan te brengen is (ook in hoekjes) en vervolgens uitzet om een optimale isolatie te bieden. Alle isolatiematerialen hebben hun eigen isolatiewaarde. De isolatie specialist vertelt u graag meer over de beste optie voor uw dak.

Gevel isoleren: mogelijk op meerdere manieren

Het aanbrengen van gevelisolatie in uw woning of bedrijf kan op drie verschillende manieren: aan de binnenkant, aan de buitenkant en in de spouwmuur. Welke variant het wordt hangt af van de mogelijkheden in uw pand en het beschikbare budget voor isolatie. Iedere methode heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een zeer betaalbare en veel gekozen optie is isolatie van de spouwmuren. De spouwmuren bestaan uit een binnen- en buitenmuur waartussen we isolerend materiaal kunnen spuiten. Een tweede optie is buitenmuurisolatie. Deze methode is wel wat duurder, omdat het aangebrachte isolatiemateriaal ook weer netjes moet worden afgewerkt. Een andere mogelijkheid is binnenmuurisolatie. Hiermee wordt de ruimte binnenshuis net iets kleiner, maar wel kunt u op deze manier veel energie en dus geld besparen.

Al ruim 10 jaar een begrip

Isolatie totaal is inmiddels al weer ruim een belangrijke speler op het gebied van isoleren. In de afgelopen jaren hebben we al ontzettend veel daken en gevels voorzien van isolatie. Hierbij hebben we ons gericht op zowel bedrijfspanden als woningen. Ook in uw pand gaan we graag aan de slag met de toevoeging van zeer waardevolle, energiebesparende isolatie. Ons team kent alle kneepjes van het vak en dus weten we precies hoe we uw woonhuis of bedrijfspand zo optimaal mogelijk kunnen isoleren. Uiteraard voeren we al onze werkzaamheden op een zeer vakkundige wijze uit. Zo weet u zeker dat de isolatie goed zijn werk zal doen en u ook op de lange termijn veel kunt besparen op uw stookkosten. Voor een impressie van ons eerdere werk kunt u rustig eens rondkijken op onze website. Natuurlijk lichten we de mogelijkheden van isolatie op uw locatie met plezier toe in een persoonlijk gesprek. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Maak een

Afspraak

Gevel isoleren
isolatiespecialist
Binnen muren isoleren

Hoogwaardig vakmanschap in de eerste keer goed gedaan

Contact met ons

Adres

Doddendaal 62,
1082XW Amsterdam

Email

info@bouwenmet.nl