Parket schuren

Verbouwing of renovatie plannen

Parket schuren

Voor de ultieme uitstraling van uw woning of bedrijf kun u ervoor kiezen om een houten vloer te laten leggen. In vele gevallen ligt deze vloer al in uw woning of bedrijfspand en is parket schuren een uitstekende optie. Door uw vloer onder handen te nemen zorgt je ervoor dat deze weer een eyecatcher wordt in zowel uw zaak of woning.

Welke mogelijkheden voor het Schuren van uw parketvloer

 

Er zijn diverse mogelijkheden wanneer je de vloer wilt laten schuren zo kunt u kiezen voor een afwerking met olie, lak of hard-wax. De parketschuurspecialisten van Schuur Expert weten het zeker raad mee. Je kunt hier meer over lezen op de website www.schuur.expert dat onderdeel is van Bouwenmet.nl

visgraat vloer schuren

Parket schuren en Oliën

Het is niet altijd duidelijk over wat u wel of niet moet doen bij parket schuren en oliën. Soms is door de bomen het bos niet meer te zien, maar geen nood! Wij van Schuur Expert Nederland weten hier wel raad mee. Ontdekt u ons veelzijdige aanbod op onder andere https://www.parket-vloer-schuren.nl! En met dit artikel geven we u graag tips die een grote hulp kunnen zijn als het gaat om parket schuren en oliën.

Een parket schuren en oliën kan lastig zijn, afhankelijk van de staat van de parketvloer of andere houten vloeren waarmee u te maken heeft. Er is veel hype rond doe-het-zelf-vloerschuurprojecten en voor sommigen kan dit lonend zijn. Jammer genoeg werkt het bij anderen heel anders en kan doe-het-zelven een overvloed aan onnodige stress, angst en beginnersfouten veroorzaken, dat uiteindelijk in uw zak te voelen is en vaak uw hele budget overschrijdt. Wij raden u daarom aan om altijd een deskundige in te schakelen, mocht u uw houten vloer laten schuren en oliën.

Met 25 jaren ervaring op het gebied van vloeren, waaronder parket schuren en lakken, kunt u ons gerust beschouwen ons als de beste schuurexpert in Nederland! Omdat parketvloerprojecten ingewikkelder zijn dan het bewerken van andere houten vloeren, zullen we ons vandaag concentreren op slechts één aspect: parket schuren en oliën. Wilt u op een professionele manier uw parket schuren en oliën? Maak voor meer informatie vrijblijvend afspraak voor een vloerinspectie! Onze parketschuurspecialist is u graag van dienst.

 

Wat u zeker moet doen bij parket schuren en oliën

  • Bespaar geld door direct een expert in te schakelen. Daardoor voorkomt u onnodig meerwerk, bijvoorbeeld omdat het de eerste keer niet direct goed is gedaan. U kunt eventueel zelf het een en ander voorbereiden, bijvoorbeeld door al het meubilair uit de ruimte te halen en eventuele gordijnen weg te halen. Plak eventueel alle kasten en deuren met tape om ze af te dichten tegen het stof. Maar ook daarmee zijn wij u heel graag van dienst. Als u tapijt heeft, zullen we het tapijt, de ondervloer en de grijpstrips zeer waarschijnlijk moeten scheuren. Als u vinyl of linoleum hebt, zal de bekleding en eventuele lijm op de planken moeten worden afgeschraapt. Vervolgens moet de hele vloer meerdere keren worden geveegd om stof en vuil te verwijderen. Daarover geven wij u graag de nodige informatie. Hier zijn een paar basisregels waar we gebruik van maken:
  • Schuren gebeurt altijd met de nerf van het hout. De enige uitzondering is een diagonale snede om uw vloer waterpas te maken. In dit geval kiezen we voor de nieuwere drumschuurmachine. De nieuwere apparatuur is veel beter in het omgaan met stof.
  • Een masker dragen. Er zal veel stof rondvliegen, wat schadelijk kan zijn voor onze gezondheid. Veiligheid en kwaliteit staan voor ons op de eerste plaats. Voorkomen is beter dan genezen.

Wat absoluut moet worden vermeden bij parket schuren en oliën

  • We letten er heel goed op dat de juiste hoeveelheid druk wordt uitgeoefend op parketvloeren. Parketvloeren zijn dunnere planken en zijn niet zo duurzaam als andere soorten houten vloeren.
  • We weten als geen ander dat gutsen in de vloer, veroorzaakt door de drumschuurmachine te snel te laten draaien, een doodzonde is. Bij het inschakelen van een leek zou dit u wel eens kunnen overkomen, maar onze experts maken deze beginnersfout niet. Het is heel gemakkelijk om deze fout te maken, maar niet zo gemakkelijk te corrigeren, dus het is zeer aan te bevelen deskundigen in te schakelen.

 

Maak een

Afspraak

Parket schuren
parketschuurspecialist
Schuur Expert

Hoogwaardig vakmanschap in de eerste keer goed gedaan

Contact met ons

Adres

Doddendaal 62,
1082XW Amsterdam

Email

info@bouwenmet.nl